عفو بینالملل در بیانیهای با اشاره به این که «روزنامهنگاری جرم نیست» به صدور احکام سنگین برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی اعتراض کرده و خواهان آزادی فوری این دو روزنامهنگار زندانی شده است.
این نهاد بینالمللی مدافع حقوق بشر روز سهشنبه در بیانیهای در شبکه اجتماعی ایکس تاکید کرد که دادگاه و فرایند رسیدگی به پرونده #نیلوفر_حامدی و #الهه_محمدی به دلیل پوشش خبرهای جانباختن مهسا، ژینا، امینی، «به شدت ناعادلانه» بوده است.
دادگاه انقلاب تهران، الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن، و نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، را به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ترتیب به ۱۲ و ۱۳ سال حبس محکوم کرده است.
درصورت تأیید احکام بدوی از سوی دادگاه تجدید نظر، از مجموع ۱۲ سال حکم الهه محمدی ۶ سال آن و از مجموع ۱۳ سال حکم نیلوفر حامدی ۷ سال آن قابل اجرا خواهد بود.
عفو بینالملل اتهامات «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی را «ساختگی» و واهی خوانده است.
این نهاد بینالمللی مدافع حقوق بشر تصریح کرد که نیلوفر حامدی و الهه محمدی از حق داشتن دادرسی عادلانه محروم بودند و تا هشت ماه پس از بازداشت از دسترسی به وکلای انتخابی محروم بودند و تنها یک روز قبل از برگزاری دادگاه اجازه ملاقات با وکلایشان را یافتند.
صدور احکام برای دو روزنامهنگار زن ایرانی واکنشهای گستردهای در داخل خارج از ایران در پی داشته است.
#الهه_محمدی به اتهام همکاری با دولت آمریکا، به ۶ سال حبس، اجتماع و تبانی ضد امنیت کشور ۵ سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد.
#نیلوفر_حامدی نیز به اتهام همکاری با دولت آمریکا به تحمل ۷ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس محکوم شد. درصورت تایید حکم از سوی دادگاه تجدید نظر، این دو روزنامهنگار مجازات اشد ۶ سال حبس (امنیت زندگی)
اصل۲۴-حق آزادی قلم و بیان
اصل ۲۸-حق امنیت کار
اصل۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر